Amandelmelk recept

11 januari 2015 • Recepten • Views: 974

Amandelmelk is een heerlijke vervanger van gewone koemelk. Amandelen zijn rijk van calcium, magnesium (goed voor mensen die gestrest zijn of fysiek werken), potassium (helpt het hart goed te werken), vitamine E en verhogen de weerstand. Kort om heel gezond.

Ingrediënten:

  • 200 gram amandelen (gepeld of niet)
  • 5 glazen water

Doe de amandelen in een kom met water voor 8 uur. Plaats ze daarna in een blender en voeg het water toe. Mix 1 of 2 minuten op hoge snelheid. “Filter” dan de melk door een theedoek op een kom. De drap die overblijft kan je gebruiken voor bijvoorbeeld op pannenkoeken. Doe er dan gewoon en beetje honing of xylitol bij.
Je krijgt ongeveer 1 liter melk. Het blijft ongeveer 2 dagen goed in de koelkast.
Drink smakelijk! 🙂

Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close Bitnami banner
Bitnami