Heerlijke havermout koekjes-recept

8 januari 2015 • Recepten • Views: 1041

Heerlijke veganistische en suikervrije koekjes. Lekker als  tussendoortje of na de training.  Goji bessen zijn een bron van onder andere: aminozuren, caroteen en rutine kortom Superfood. Noten bevatten gezonde onverzadigde vetten en vitamine E.

Wat heb je nodig?

De koekjes:

 • 450 g havermout
 • 0,75 l water
 • een hand vol gedroogde goji bessen
 • 2 bananen
 • 3 lepels notenpasta (amandelpasta, pompoenpitten pasta, hazelnoten pasta)
 • 5 lepels honing/xylitol
 • 0,5 glas lijnzaad
 • 0,5 glas water
 • 100 ml amandelmelk

De chocolade creme:

 • 2 repen chocolade
 • een glas amandelmelk
 • 5 lepels cacau
 • een lepeltje honing/xylitol

Doe de havermout in een kom. Kook het water en voeg het bij de havermout. Mix de bananen met amandelmelk tot je een cocktail krijgt. Kook het halve glas water en voeg het bij de lijnzaad. Wacht ongeveer 5 minuten tot het een beetje “slijmerig” wordt. Voeg alle ingrediënten toe en roer met een lepel tot ze min of meer gebonden zijn. Plaats de masa in de oven in vorm van ronde koekjes (niet groter dan een vuist). Bak de koekjes 1 uur met open oven deur en draai ze daarna om en bak ze 45 min.
Smelt de chocolade repen in een pan en voeg de andere ingrediënten toe. Roer met een lepel tot het een masa is. Als de koekjes gebakken zijn smeer je de creme er op. Wacht tot de chocolade creme hard wordt.
Geniet ervan!
 

Tags: , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close Bitnami banner
Bitnami